Stop de Bloeding

Een pleister plakken kunnen we allemaal, maar wat als de snee wat dieper is en het bloeden maar niet wil ophouden? Bent u wel eens getuige geweest van een ongeval en wist u niet wat u moest doen? Omdat de verwondingen zo catastrofaal waren. Heeft iemand anders toen hulp geboden? Dat is mooi. Stond iedereen erbij te kijken, maar deed niemand iets? Dat is jammer.
U kunt leren om te helpen;

De cursus Stop de Bloeding, Red een Leven (SDBREL) is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. U kunt dus ook deelnemen als u (nog) geen EHBO-diploma of reanimatiecertificaat heeft. Voor EHBO’ers is deze cursus een mooie aanvulling op hun huidige competenties.
Gezien dit vanaf nu onderdeel / module is bij de EHBO (herhaling) cursussen. De cursus duurt ongeveer 3,5 uur.

De cursus Stop de Bloeding, Red een Leven (SDBREL) is daarom interessant voor iedereen die snel hulp kan bieden aan slachtoffers met hevige bloedingen. Denk aan niet-medische hulpverleners zoals beveiligers, BHV-ers, EHBO-ers , Politie en brandweer maar ook omstanders of getuigen van een ongeval, mensen zoals jij. Door het uitvoeren van relatief eenvoudige levensreddende handelingen kun je de tijd tot de aankomst van Ambulance overbruggen en ervoor zorgen dat het slachtoffer het overleefd.

Inhoud:

Als Elke Seconde telt ;

De cursus stop het bloeden is gericht op het herkennen en behandelen van ernstige bloedingen. De volgende onderdelen komen tijdens de cursus, duur 3 tot 3,5 uur aan bod:

– Zorgen voor eigen veiligheid tijdens een calamiteit
– Herkennen van levensbedreigend bloedverlies ( wat is catastrofale bloeding)
– Informeren over fatale bloedingsplaatsen
– Informeren behandelwijzen hevige bloedingen
– Oefenen behandelen levensbedreigende bloedingen: ( Het ABC principe) is anders dan de ABCD methode van handelen.
– Directe druk uitoefenen
– Wound packing
– Opstoppen van de wond
– Aanleggen van een tourniquet
– Aanbrengen van een tourniquet)
– Veilig behandelen
– Effectief communiceren met hulpdiensten

Certificaat en geldigheid

U ontvangt na succesvolle deelname een certificaat als bewijs van deelname dat u de cursus succesvol heeft afgerond. Dit certificaat is 4 jaar geldig. Het certificaat kan verlengd worden door een herhalingsles te volgen.

Kosten?

Prijs totaal excl. BTW:  95,- / € 114,95 incl. BTW
Duur: 3,5 uur
Geldigheid: 48 maanden